LogoRolfstone
Rolfstone over ons - ons verhaal

Ons verhaal

Producten en service van goede kwaliteit, dat is waar we bij Rolfstone voor staan. Dit kunnen we zo goed mogelijk doen doordat wij zelf de controle hebben over het design, productie, marketing, verkoop en service. We laten niets aan het toeval over!

We zijn zelf aanwezig bij de productie, dus als u een servicevraag heeft dan krijgt u altijd contact met iemand die alles van de draadloze oordopjes af weet. Doordat we zonder tussenschakels werken houden we de prijs laag, de kwaliteit hoog en de service persoonlijk!

Hieronder kunt u lezen wie wij zijn, waar en hoe de oordopjes gemaakt worden en wat u van ons kunt verwachten.

Wie zijn we?

Jos Kneppers

Waar gebruik je de Rolfstone oordopjes?
Ik gebruik ze vaak onderweg in de auto richting het kantoor om het laatste nieuws te luisteren en op de fiets luister ik naar een goede housemix. Met mooi weer is het heerlijk om op de fiets naar het strand te gaan en naar muziek te luisteren.

Wat is jouw rol in het bedrijf?
Nadat we de onderneming Vsoundbox zijn gestart, is Rolfstone mijn tweede avontuur. Ik focus me vooral op de productie, een goede service en ben dagelijks bezig om de Rolfstone op allerlei manieren bekender te maken!Joris Beerepoot

Waar gebruik je de Rolfstone oordopjes?
Ik gebruik ze vooral onderweg in het openbaar vervoer, in de auto en in de zomer tijdens het hardlopen!
Ik maak, bijvoorbeeld in de auto, veel gebruik van de hansfree belfunctie in de oordopjes.
Daarnaast luister ik vaak naar de laatste hip-hop releases en naar podcasts. De 'Joe Budden Podcast' en 'Business Wars' podcasts zijn mijn favorieten. Ook luister ik naar house mixen van onder andere Kölsch op Soundcloud.

Wat is jouw rol in het bedrijf?
Bij Rolfstone richt ik me vooral op alles wat er online speelt. Zo heb ik de website ontworpen en gebouwd en ben ik verantwoordelijk voor het materiaal dat we gebruiken ter promotie. Hier film en edit ik bijvoorbeeld de video’s voor. Daarnaast besteed ik veel tijd aan de innovatie van de oordopjes zelf.Alfred Bes

Waar gebruik je de Rolfstone oordopjes?
Ik gebruik de Rolfstone oordopjes tijdens het hardlopen en op het werk achter de computer ter concentratie. Ook bij mij zijn de podcasts populair. O.a. de “NPR How I built this” en het Nederlandse “Eindbazen Podcast” luister ik graag. Door de Rolfstone kan ik deze ook makkelijk beluisteren tijdens het koken zonder dat ik mijn telefoon in de buurt hoef te hebben!

Wat is jouw rol in het bedrijf?
Ik heb veel ervaring met fotografie en ben zelf een grafisch designer. Alle foto’s op deze website, onze sociale media, verpakkingen en vele andere communicatie uitingen zijn door mij ontworpen en gerealiseerd.

Dat is het mooie van het team waarin we werken: ieder heeft zijn specialisme en gezamenlijk kunnen we snel schakelen en mooie dingen maken.

Rolfstone kantoor locatie in Alkmaar

Waarom zijn we Rolfstone gestart?

Het ontstaan van het idee

Na het succesvol op de markt brengen van de Vsoundbox Bluetooth vibration speaker zijn we op zoek gegaan naar de nieuwe trends in de markt van draagbare muzikale elektronica. De nieuwste trend op de markt waren de volledig draadloze oordopjes.

Perfect voor het sporten, geen draadjes die meer in de weg zitten en een draadloze trend die zich overal laat zien. We geloofden vanaf de eerste test met een model draadloze oordopjes dat dit de toekomst is. Wij merken zelf ook dat wanneer je eenmaal gewend bent aan draadloze oordopjes je bijna niet meer terug kunt naar de ouderwetse oordopjes met draadjes.

"Na een tijdje hadden we wel 30 samples van verschillende modellen op het bureau liggen!"

Van een idee naar het product

De volgende stap was onderzoeken wat er al beschikbaar was op de markt. We kwamen er toen al snel achter dat er nog niet veel modellen te koop waren en dat degene die wel te koop waren vaak erg duur waren en nog niet eens een hele goede verbinding hadden. Dus we gingen zelf op zoek naar producenten van deze volledig draadloze oordopjes. In dit proces zijn we tientallen producenten met verschillende modellen tegengekomen. We hadden na een tijdje wel zo’n 30 verschillende samples van deze modellen op ons bureau liggen. We zijn na deze lange zoektocht en testperiode uitgekomen bij onze huidige producent. De jarenlange ervaring die zij al hadden in de markt van draadloze oordopjes zorgt ervoor dat zij altijd beschikken over de allernieuwste technologie in deze branche. Dit, én de openheid die zij naar ons hebben getoond is voor ons de doorslaggevende factor geweest dat we met deze producent in zee wilde gaan. De fabrikant bevindt zich in Shenzhen, China. Hier is alle nieuwste technologie op het gebied van elektronica te vinden. Op deze pagina laten we zien hoe en waar de Rolfstone Nova precies wordt geproduceerd.

"De Rolfstone Nova was in 2018 een van de eerste volledig draadloze oordopjes op de Nederlandse markt met Bluetooth 5.0"

Blijven verbeteren

Nadat we de samenwerking met onze producent zijn aangegaan zijn we begonnen met het verkopen van kleine aantallen. Dit hebben we gedaan om de markt te testen, om te kijken wat de reacties van de klanten zijn en welke vragen het meest worden gesteld. Alle feedback die we kregen hebben we meegenomen in de constante verbeteringen van ons product. De technologie op het gebied van volledig draadloze oordopjes gaat snel en we zitten hier dan ook bovenop. Zo waren we een van de eerste Nederlandse aanbieders die draadloze oordopjes verkopen die beschikken over Bluetooth 5.0.

Rolfstone Neo

Een open bedrijfsvoering

We zijn als bedrijf open ingesteld. Zo staan we altijd open voor feedback van de gebruikers van onze producten. Daarnaast willen we alle vragen van onze klanten kunnen beantwoorden, zoals: 'waar worden de oordopjes geproduceerd? Hoe gaat dit productieproces in zijn werk?' Onze concurrenten laten hun klanten vaak alleen het eindproduct zien. Wij willen dit graag anders doen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat onze oordopjes op een eerlijke manier worden geproduceerd. Om hier zeker van te zijn hebben wij van het begin af aan onze productiepartner bezocht om dit persoonlijk mee te maken.

Telkens wanneer wij, terug in Nederland, over onze productiepartner vertelden en beelden lieten zien aan vrienden en kennissen kwamen we erachter dat ze vaak een compleet ander beeld hadden van de fabrikant. Om dit beeld te veranderen laten we hier zien waar de Rolfstone Nova wordt geproduceerd en hoe dit in zijn werk gaat.

Lees en bekijk hier alles over hoe en waar de Rolfstone Nova wordt geproduceerd

Rolfstone Neo

Direct naar jou

Voor de beste service

We willen zonder tussenhandelaar aan onze klanten kunnen leveren zodat we altijd een goede kwaliteit kunnen garanderen. Daarom is de Rolfstone Nova alleen op deze website en op Bol.com te koop... Hierdoor gaan de oordopjes vanaf de fabriek via ons, direct naar de klant. Omdat we een zakelijke partner van Bol.com zijn kunnen we ook via hun website zonder tussenhandelaar aan de klant leveren.

Hebben wij tijdens onze controle toch iets over het hoofd gezien of heb je een vraag? Dan kunnen we sneller dan een traditionele winkel met een oplossing komen.

Als je een probleem met een product hebt, wordt er door de winkel dan ook vaak contact gezocht met de fabrikant van dit product. Voordat er dan een oplossing komt, zijn er dan al snel meerdere dagen verstreken.

Bij ons kunnen we met alleen een bestelnummer direct zien waar de Rolfstone Nova is gekocht en hierna verdergaan met een oplossing. Om dit nog makkelijker te maken kun je ons Whatsappen, bellen of mailen.

Wij maken het hele proces van de Rolfstone Nova mee. Van de productie in Shenzhen, China tot en met de verzending naar jou in Nederland. Hierdoor krijg je bij een vraag dan ook contact met een expert die alles over Rolfstone Nova weet en die je altijd verder kan helpen.

Voor de laagste prijs

Omdat we vanaf de productie tot en met de verkoop geen geen gebruik maken van onnodige extra partijen houden we de kosten laag en kunnen we sneller schakelen. Hierdoor kunnen we snel de nieuwste techniek in onze producten verwerken en leveren we deze tegen een zo laag mogelijke prijs.

Bekijk hieronder de vergelijking tussen Rolfstone en een traditionele winkel:

Fabriek
Rolfstone.nl
Klant
Fabriek
Importeur
Groothandel
Retail
Klant

Wat zijn de toekomstplannen?

We werken hard om de specialist op het gebied van volledig draadloze oordopjes te worden.

"We zijn al bezig met verschillende samenwerkingen, waaronder een met het bekende radiostation Qmusic!"

De eerste landelijke marketingcampagne in samenwerking met Qmusic is hiervoor al ingezet. De volgende stappen zijn om het Rolfstone assortiment uit te breiden en internationaal uit te rollen met onze kernwaarden: kwaliteit, direct, eerlijk en open.

Een kijkje nemen?

Ons kantoor is gevestigd in Alkmaar in de kop van Noord-Holland. Komt u toevallig in de buurt en wilt u even langskomen dan bent u van harte welkom.

Rolfstone Neo
De kleinste draadloze oordopjes.
Rolfstone Neo