Rolfstone

5 voordelen van een luchtreiniger.

Leestijd: 3 min.

In Nederland brengen we gemiddeld 85% van onze tijd binnen door en het grootste deel daarvan gewoon thuis. Dan is het belangrijk dat het binnenklimaat in deze thuisomgeving zo schoon en gezond mogelijk is. Een luchtreiniger kan hierbij bij helpen.

Schonere lucht

In huishoudens kan de binnenlucht tot 5 keer vuiler kan zijn dan de buitenlucht. Een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar of air purifier genoemd, kan de binnenlucht verwijderen van verontreinigende stoffen. Veel voorkomende vervuilingen zijn (fijn)stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt, microplastics etc. Een goede luchtreiniger haalt dit uit de lucht.

Gezondere lucht

Sommige bacteriën en virussen kunnen zich eenvoudig via de lucht verspreiden en zo makkelijk ziektes overbrengen (griep, verkoudheid). Goede luchtreinigers (met HEPA filter) kunnen bacteriën uit de lucht filteren en zo de kans op besmetting verminderen. Virussen zijn tot wel 20x kleiner dan bacteriën en velen zijn in principe niet groot genoeg om gefilterd te worden. Echter deze virussen verspreiden zich meestal op een drager, vaak een heel klein vochtdruppeltje. Deze houdt het filter wel tegen en daarmee ook het virus. Houd er wel rekening mee dat eenmaal neergeslagen bacteriën en virussen, op bv. een stoelleuning, onbereikbaar zijn voor de luchtreiniger. De bekende maatregelen zoals regelmatig schoonmaken, de handen wassen en in de elleboog niesen altijd in acht blijven nemen om deze ziekteverwekkers minder kans te geven.

Minder geurtjes

Kookgeuren en bv. tabakslucht kunnen de binnenlucht lange tijd onfris laten ruiken. Maar ook de geur van huisdieren kan kan een stempel om de binnenlucht drukken. En als je net binnenshuis geschilderd hebt weet iedereen dat dit nog dagenlang te ruiken is. 
Luchtreinigers met alleen een HEPA filter helpen hier niet tegen. Ze moeten dan n.l. ook een actief koolstoffilter hebben om deze onaangename geuren sneller te verminderen. 

Helpt bij allergieën

Allergieën die veroorzaakt worden door allergenen in de lucht van o.a. pollen, huismijt, huisdieren en rupsen, kunnen behoorlijk vervelend zijn. Als bv. het pollenseizoen aanbreekt zet een deel van Nederland zich schrap. In de buitenlucht is het lastig om je er tegen te beschermen maar gelukkig kan dat binnen beter. Met de juiste maatregelen en met een goede air purifier (luchtreiniger) verminder je de aanwezigheid van deze zwevende allergenen in huis.
Mensen die echt extreme allergische reacties hebben, hebben baat bij een grote luchtreiniger of meerdere kleine. 

Minder stof in huis

Iedereen herkent het wel;  je hebt net gezogen en niet lang daarna is er weer overal stof te vinden. Er zijn tips om het stof in huis te verminderen en een ervan is om een luchtreiniger te gebruiken. Deze zuigt de aanwezige lucht naar binnen en haalt 99,95% van de verontreiniging eruit om vervolgende de stofvrije lucht weer uit te blazen. Het is niet zo dat je met het gebruik van een luchtreiniger je stofzuiger kunt verkopen maar je hoeft hem wel minder te gebruiken.

65+ 5-sterren reviews

Rolfstone Air Balance

  •  Schone en gezonde lucht in huis
  •  Minder klachten bij hooikoorts en allergieën
  •  Verwijdert huisdier geurtjes en schilfers
  •  Geeft betere nachtrust

€119,-

  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
  • Bancontact - Mister Cash