Rolfstone

Koptelefoon

Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn verschillen tussen de draadloze koptelefoon en de bedrade hoofdtelefoon in audiokwaliteit bijna verdwenen. Voor sommigen zijn de kleinere in-ear oordopjes perfect maar voor anderen is het geweldige geluid van de over-ear koptelefoon nog aantrekkelijker!

Het grootste verschil zat hem in de vertraging. Vroeger had je tijdens het kijken van een video enige vertraging bij het luisteren op een draadloze hoofdtelefoon. Tegenwoordig is dit weinig tot niet meer hoorbaar. Goed nieuws dus! Misschien denk je nu, maar dan zou iedereen toch een draadloze koptelefoon kopen? Dat is in zekere zin wel waar. Echter, de draadloze hoofdtelefoon heeft nog een klein nadeel ten opzichte van de bedrade versie. Het kost iets meer. Wat krijg je daar dan voor terug?

Hoofdtelefoon

Een draadloze hoofdtelefoon is uitermate geschikt als je naar een audiofragment luistert. Dat is met een bedrade hoofdtelefoon ook zo, maar deze heeft dus wel dat vervelende draadje. Oppassen met de trein in en uitstappen, drinken pakken uit de koelkast, tijdens het lopen, noem maar op. Tijdens ieder van deze bewegingen heb je kans dat je met de draad de koptelefoon van je hoofd af trekt, of de draad uit je mobiel valt. Hoe dan ook, beiden is niet fijn. Een andere beweegreden om voor een draadloze hoofdtelefoon te gaan zijn de nieuwste features als Active Noise Cancelling. Deze features zitten bijvoorbeeld niet op bedrade hoofdtelefoons. En het geluid van een over-ear koptelefoon is bijna niet te halen in bluetooth oordopjes.

Koptelefoon kopen

Mocht je in dubio zitten welke soort hoofdtelefoon geschikt is voor jou, bekijk eens hoe je hem wilt gaan gebruiken. Wil je er echt alleen maar mee op de bank zitten en niet bewegen zou een bedrade koptelefoon prima voldoen. Mocht je hem bijvoorbeeld voor in de trein willen gebruiken of op de fiets is het sterk aan te raden om een draadloze hoofdtelefoon te nemen. De draadloze hoofdtelefoon van Rolfstone is nu beschikbaar voor 119 euro en heeft de nieuwste features. Zo kun je zeventig uur lang achter elkaar naar je favoriete audiofragmenten luisteren. Ook heb je Active Noise Cancelling en een swipefunctie op de hoofdtelefoon zodat je makkelijk naar het volgende nummer kunt swipen. Dus naast de oordopjes van Rolfstone heb je nu ook de keuze voor een mooie koptelefoon!